• zaterdag 2 november 2024
  • | 10:00 – 16:00 uur
  • Parkstad Limburg Stadion
  • |Gratis entree
13 juni 2018

MiCare Revalidatie verbindt zich ook dit jaar opnieuw als partner aan de Parkstad Zorgbeurs. MiCare Revalidatie is het revalidatiecentrum van Heerlen dat de kwaliteit van leven en bewegen bij patiënten met chronische pijnklachten optimaal verbetert.

Geen wachtlijsten
MiCare Revalidatie is één van de weinige revalidatiecentra in Nederland die geen wachtlijsten hanteert. Mensen met pijnklachten worden direct geholpen om een verdere toename aan klachten te voorkomen.

Chronische pijn heeft een forse impact op de kwaliteit van leven, het dagelijks functioneren en op de stemming van patiënten. De klachten kunnen zo ondraaglijk zijn dat mensen zich uit hun sociale leven terugtrekken. Ze kunnen niet meer werken, niet meer sporten of zelfs niet meer voor hun eigen kinderen zorgen. Deze mensen raken steeds meer geïsoleerd van hun eigen omgeving en worden depressief. Één enkel probleem leidt zo al snel tot meerdere, gecompliceerde problemen. Door een nauwe samenwerking tussen de diverse disciplines binnen de organisatie en het landelijke pijnnetwerk “Health Deal Chronische Pijn” zorgt MiCare Revalidatie dat mensen met chronische pijn zo snel mogelijk met de juiste therapie kunnen starten.

Handtherapie
Bovendien biedt MiCare Revalidatie – als een van de weinige revalidatiecentra – handtherapie. Handtherapie is een specialisatie binnen de ergo- en fysiotherapie. De handtherapeuten bij MiCare zijn erkende ergotherapeuten die speciaal zijn opgeleid voor de behandeling van blessures, klachten en/of beperkingen aan hand, pols of arm. Zij behandelen handklachten als gevolg van een trauma, na een operatie en bij handklachten waarvan de oorzaak vaak onbekend is, zoals chronische pijn. Het doel van handtherapie is ervoor te zorgen dat mensen met hand- of polsklachten hun hand of pols zo goed mogelijk kunnen gebruiken, zodat de handelingen waarin zij nu beperkt zijn, weer optimaal en zonder klachten kunnen uitvoeren.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over MiCare Revalidatie, bezoek dan MiCare’s website www.micare-health.nl of neem contact op met MiCare Revalidatie via 045-785 14 80 of via info@micare-health.nl.

Partners

Hoofdpartner

Presenting partners

Partners

Service partners