• zaterdag 2 november 2024
  • | 10:00 – 16:00 uur
  • Parkstad Limburg Stadion
  • |Gratis entree
26 mei 2020

In onderstaande blog komen de ervaringen van Milou, een vrouw van 32 jaar oud die samenwoont met haar vriend en een zoontje van 3 jaar oud, aan bod. In deze blog laat ze zien hoe haar bezoek aan Parkstad Gezondheidsbeurs eruit zag en hoe ze de beurs heeft ervaren.

Via zowel instagram en facebook als een ‘Parkstad Gezondheidsbeurs’ krant die ik in de brievenbus heb ontvangen ben ik op de hoogte gebracht van de Parkstad Gezondheidsbeurs. Omdat ik de laatste tijd echt bezig ben met een gezonde levensstijl, heb ik de datum dik in mijn agenda gedrukt om er een bezoek te brengen.

Nadat ik rond de klok van 8 uur in de ochtend ben opgestaan en me gedoucht had, ben ik me gaan klaarmaken voor een gezellig dagje uit. Na een gezond ontbijt in de vorm van een havermoutpannenkoek met banaan en lijnzaad ben ik samen met mijn zoontje rond 10 uur in de auto gestapt om te vertrekken naar het Parkstad Limburg Stadion, de locatie van de Parkstad Gezondheidsbeurs.

Doordat ik woonachtig ben in Heerlen en mijn vriend geregeld wedstrijden van Roda JC bezoekt, ben ik bekend met de locatie. Het is voor mij slechts 10 minuten rijden, dus ik was binnen enkele ogenblikken gearriveerd. Eenmaal aangekomen viel me meteen het drukbezette voorplein van de hoofdingang van het stadion op. Naast diverse grote Parkstad Gezondheidsbeurs vlaggen, zag ik dat een aantal exposanten hier zorgden voor een warm welkom voor alle bezoekers.

Bij binnenkomst ontving ik een plattegrond en een beurskrant. Met één blik op de plattegrond viel me direct de diversiteit in exposanten en het brede aanbod van meer dan 100 exposanten op. Door mijn interesse in gezonde voeding en sporten, wist ik dat ik als eerste op de eerste verdieping oost moest zijn.

Na een goed gesprek met O.M. Vital, gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde, waarbij we uitgebreid mijn eetpatroon besproken hebben, heb ik zeer bruikbare voedingsadviezen mogen ontvangen. Daarna heb ik middels een ‘Inbody meetapparaat’ op de stand van Anytime Fitness een compleet overzicht van mijn lichaamssamenstelling mogen ontvangen. Na een leuk gesprek met de standhouder heb ik me ingeschreven om wekelijks de fitnessschool te bezoeken. Ik heb nog even getwijfeld om deel te nemen aan de ‘Functionele Fitness Workshop’, maar deze vonden pas plaats op het einde van de middag.

Rond de klok van 12 uur vond ik het tijd voor een gezonde lunch. De keuze vond ik niet heel erg breed, maar ik heb uiteindelijk een heerlijk volkoren broodje met jong belegen kaas gegeten voordat ik mijn weg over de beursvloer voortzette.

Via facebook had ik al diverse berichten gelezen over dat MeanderGroep hoofdpartner van de beurs is. De gehele zaal aan de oostzijde op de tweede verdieping wordt door MeanderGroep ingevuld. Ondanks een vriendin van me werkzaam is in de thuiszorg voor Meander, heb ik nooit geweten dat deze organisatie zo’n breed aanbod heeft.

Eenmaal aangekomen op de tweede verdieping West, viel mij op dat er een mooie presentatieruimte gebouwd was op het einde van de zaal. Toen ik er langs liep was er een lezing van ‘De Luisterlijn’ bezig. Doordat deze al bijna was afgelopen, heb ik geen plaats meer genomen. Toen ik daarna het gehele programma eens goed had doorgenomen, viel me op dat er vele workshops, lezingen, testen en metingen worden aangeboden. Als je alle onderdelen af gaat, ben je denk ik wel een hele dag zoet!

Rond de klok van 13 uur had ik de gehele beursvloer rond gelopen en alle stands gezien. Wat me opgevallen is, is dat ik weinig producten kon kopen. Ik had eigenlijk verwacht producten als bijvoorbeeld dieetboeken en voedingsadviezen te kunnen aanschaffen, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij de uitgang kreeg ik nog een goed gevulde goodiebag mee naar huis, waar van diverse exposanten interessante kortingsbonnen en leuke giveaways als een pen en kladblok inzaten. Heel goed bruikbaar voor thuis! J

Ik raad iedereen aan Parkstad Gezondheidsbeurs een keertje te bezoeken. Naast het ontvangen van informatie over praktisch alles dat met gezondheid te maken heeft, is het ook nog eens een gezellig dagje uit! Bedankt voor het lezen!

Partners

Hoofdpartner

Presenting partners

Partners

Service partners