• zaterdag 4 november 2023
  • | 10:00 – 16:00 uur
  • Parkstad Limburg Stadion
  • |Gratis entree
16 september 2019

Roy is bewegingstherapeut bij MiCare Revalidatie in Heerlen. Momenteel is hij met zijn collega’s druk bezig aan de voorbereiding van de beursdeelname in november. Vandaag deelt Roy zijn ervaring van vorig jaar en geeft hij een tipje van de sluier wat bezoekers dit jaar kunnen verwachten bij de stand van MiCare.

MiCare staat voor de derde maal op de Parkstad Gezondheidsbeurs. Roy kijkt terug op twee mooie beurzen en verheugt zich op de komende editie. Wat maakt deze beurs nou zo bijzonder voor jou, Roy? “Wat ik mooi vindt aan de gezondheidsbeurs is dat we hier mensen tegenkomen met een hulpvraag. Deze mensen bezoeken de beurs vaak met een familielid of een goede vriend(in). Op de beurs neem je de tijd om even samen in gesprek te gaan. Heeft iemand klachten? Zo ja, wat voor soort klachten? En welke problemen ondervindt hij/zij in het dagelijks leven? Doordat een betrokken familielid of vriend erbij is, krijg je meer inzicht in iemands karakter en leefstijl. Zo zeggen we al snel dat we voldoende rustmomenten door de dag nemen. Een partner daarentegen kan heel anders hierop reageren. Ze houden de persoon met klachten als het ware een spiegel voor. Dit maakt de beurs zo bijzonder voor mij.”

Hulpvragen
De mensen die Roy op de beurs tegenkomt hebben een hulpvraag. Deze hulpvraag verschilt per persoon. Roy geeft aan dat hij vooral mensen met de volgende hulpvragen ontmoet:

Gezond bewegen
Roy wil mensen op de stand enthousiasmeren en motiveren om meer te bewegen. Veel mensen hebben een drukke baan en met een gezin erbij komen ze amper toe aan tijd voor henzelf. Sport en beweging vallen hierdoor al vaak af. Ouderen daarentegen ervaren sneller gezondheids- of lichamelijke problemen, waardoor ze liever niet sporten. Ze voelen pijn of ervaren vermoeidheid. Bij de stand van MiCare worden mensen enthousiast gemaakt om op een gezonde manier (meer) te bewegen. Ze worden niet alleen gemotiveerd, maar ook geactiveerd om een korte oefening te doen. “Als bezoeker neemt u deel aan een oefening waarbij een fysiotherapeut of bewegingstherapeut let op uw houding en beweging. Hoe loopt u? Tilt u uw voeten van de vloer of sloft u met u voeten? Buigt u door uw knieën als u bukt of houdt u uw benen gestrekt? Loopt u recht of voorovergebogen? Het is een eenvoudige oefening bedoeld voor jong en oud. Na de oefening krijgt u waardevolle tips mee naar huis en een MiCare-rugzak met informatie,” zegt Roy. “Op de beurs kom ik geregeld mensen tegen die al snel roepen: ‘Dat kan ik niet’. Nadat ze deze oefening met begeleiding hebben gedaan, zijn ze zich ervan bewust dat ze eigenlijk meer kunnen dan ze denken. Dat is mooi om te zien,” vult Roy verder aan.

Prijsuitreiking
Afgelopen jaar organiseerde MiCare in samenwerking met Decathlon Kerkrade een mooie prijsactie. Deze prijsactie trok veel aandacht. Wie wilt nu niet een waardebon van € 100,- bij Decathlon winnen? Bezoekers hoefden alleen het aantal olifanten in een bak vol ballonnen te schatten. Degene met het juiste aantal of die het dichtst erbij zat, was de winnaar. “Het was geweldig om te zien hoeveel mensen op deze actie af kwamen. We hebben deze dag twee mensen gelukkig gemaakt met een waardebon,” geeft Roy aan.

Editie 2019
Wat kunnen we dit jaar van MiCare verwachten? Is er weer een prijsactie? En kunnen bezoekers op de stand weer een oefening verwachten? “Ja, en ja,” zegt Roy enthousiast. “Na het succes van het afgelopen jaar gaan we ook dit jaar weer een prijsactie organiseren. Op dit moment zijn we bezig om verder invulling hieraan te geven. Ik kan daarom nog niet meer verklappen. Wat ik wel kan verklappen, is dat we op onze stand dit jaar de praktijk gaan nabootsen met een beweegtuin. Deze beweegtuin bestaat uit verschillende bodemlagen en biedt enkele kleine obstakels. We willen dit jaar vooral de nadruk leggen op een goede loophouding en op valpreventie. Mensen die bijvoorbeeld angst hebben om te vallen – doordat ze bijvoorbeeld al eens een nare val hebben meegemaakt – gaan al snel sloffen en naar voren lopen. Met onze beweegtuin ontvangen bezoekers persoonlijke tips die ze direct in de praktijk kunnen toepassen, en niet te vergeten een mooie MiCare-sporttas.”

Ook geeft Roy aan dat de nieuwe GGZ-afdeling dit jaar onder de aandacht wordt gebracht op de beurs. Ook mensen met vragen over psychische klachten, zoals een depressie, een angststoornis of SOLK-problematiek kunnen de MiCare-stand bezoeken voor meer informatie.

“We hopen dit jaar weer veel mensen te motiveren om meer te bewegen. Heeft u een drukke baan? Ook dan hebben we praktische beweegtips die uitgevoerd kunnen worden zonder dat dit extra tijd van u vergt. Bezoek onze stand op de Parkstad Gezondheidsbeurs en wij vertellen u er meer over,” sluit Roy af.

Wilt u niet langer wachten en wilt u direct meer weten over MiCare en haar diensten, dan kunt u intussen ook de website van MiCare bekijken.

Partners

Hoofdpartner

Presenting partners

Partners

Service partners